Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Білорусі: у Мінську почалося засідання контактної групи


Учасники контактної групи в Мінську 30 вересня 2015 року
Учасники контактної групи в Мінську 30 вересня 2015 року

У Мінську розпочалася зустріч тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі у своєму Twitter.

«Розпочалася зустріч представників сторін в тристоронній контактній групі», – йдеться в повідомленні

Близько 13:00 у МЗС Білорусі повідомляли про зустріч координаторів робочих підгруп, після цього в закритому режимі відбувалися засідання робочих підгруп.

У Мінську на 6 жовтня заплановані зустрічі підгруп і контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. За даними сепаратистів, на зустрічах порушуватимуть питання щодо закону про амністію, місцевих виборів і особливий статус.

Раніше сьогодні угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі. Українська сторона привітала заяву сепаратистів про скасування «виборів».

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які визначили сепаратисти.

На зустрічі «нормандської четвірки» президент Росії Володимир Путін пообіцяв докласти всіх зусиль для скасування виборів, які планують проводити сепаратисти, і проінформувати про це не пізніше вівторка, 6 жовтня. Згодом глава МЗС Росії заявив, що «сигнали про вибори» передаються сепаратистам Донбасу.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG