Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: проголошення Москвою боротьби з тероризмом у Сирії є цинічним


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство закордонних справ України стурбоване агресивними діями Росії в регіоні Близького Сходу.

«Атаки російських військово-космічних сил, які призвели до жертв серед мирного населення і не завдали суттєвої шкоди угрупованню «Ісламська держава», породжують глибокі сумніви у здатності Росії відігравати конструктивну роль у процесі сирійського врегулювання», – йдеться у заяві відомства.

У МЗС України вважають, що, «прикриваючись гаслом боротьби з міжнародним тероризмом, Кремль послідовно реалізує політику створення зон нестабільності і підтримання антидемократичних режимів».

«На тлі воєнної агресії Росії проти України, що супроводжується прямою підтримкою і фінансуванням тероризму на Донбасі, проголошення Москвою курсу на посилення боротьби з тероризмом у Сирії є особливо цинічним», – наголошують українські дипломати.

Напередодні в НАТО заявили, що нарощування російської військової присутності в Сирії, й особливо атаки з боку військово-повітряних сил Росії по сирійських містах, які призвели до жертв серед цивільного населення і не мали на меті знищення позицій угруповання «Ісламська держава», викликають глибоке занепокоєння НАТО.

Країни Альянсу закликали Москву «негайно припинити свої напади на сирійську опозицію та цивільних, зосередити свої зусилля на боротьбі з «Ісламською державою» і сприяти вирішенню конфлікту шляхом політичного переходу влади».

В оборонному відомстві Росії стверджують, що, починаючи від 30 вересня, російська авіація перервала постачання угрупованню «Ісламська держава» і завдала «значного удару інфраструктурі, яка використовується для підготовки терористичних актів».

XS
SM
MD
LG