Доступність посилання

ТОП новини

Однофамілець Вілкула знявся з виборів мера в Дніпропетровську


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Дніпропетровську з виборів міського голови знявся 20-річний харків’янин Євген Вілкул, однофамілець екс-віце-прем’єра уряду Азарова Олександра Вілкула, який теж балотується в мери. Про це у вівторок повідомили в громадській мережі «Опора».

За даними «Опори», міськвиборчком скасував реєстрацію кандидата.

Водночас у партії «Відродження» поінформували, що в Кривому Розі перший номер у списку партії «Відродження України», який має таке саме (але з м’яким знаком на кінці) прізвище, як лідер їхнього осередку партії, написав заяву про зняття з реєстрації.

«Cтало відомо про те, що кандидат-клон, безробітний житель села в Полтавській області Сергій Іванович Караманіць написав і завірив у нотаріуса заяву про зняття його з реєстрації», – заявила представниця партії «Відродження» Оксана Шевчик. Цю заяву міськвиборчком поки не задовольнив.

У Кривому Розі на виборах до місцевої ради зареєстровано три партії зі схожими назвами – партія «Відродження», партія «Відродження України» та Всеукраїнське об’єднання «Відродження України». Першими номерами в списку двох перших партій є люди з прізвищами Караманіц та Караманіць.

На виборах до Дніпропетровської обласної ради схожа ситуація – зареєстровано дві партії зі схожими назвами – партія «Відродження» та партія «Відродження України», причому їхніми керівниками є однофамільці: першим номером «Відродження» йде голова обласної організації партії, директор Нікопольського заводу феросплавів Володимир Семенович Куцін, а першим номером «Відродження України» – голова партії, житель села в Харківській області Володимир Леонідович Куцин.

Реєстрацію «клонів» громадянська мережа «Опора» зафіксувала й в інших містах Дніпропетровщини, зокрема, Павлограді й Тернівці.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG