Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» заявляє про відмову у реєстрації її спостерігачів у Дніпропетровську


Вибочі скриньки (ілюстраційне фото)
Вибочі скриньки (ілюстраційне фото)

У Дніпропетровську міська виборча комісія відмовила у реєстрації спостерігачам громадянської мережі «Опора». Про це у вівторок, 6 жовтня, на прес-конференції повідомив довготерміновий спостерігач «Опори» у Дніпропетровській області Вадим Головченко.

За його словами, спочатку комісія зареєструвала 12 спостерігачів «Опори», коли ж громадська організація зробила подання на реєстрацію більшої кількості спостерігачів, їм було відмовлено.

Як зазначив Вадим Головченко, відмова була «з формальних причин».

«Згідно зі статтею 66 закону, ми повинні були вказати номер телефону кожного спостерігача. Ми вказали мобільний громадської організації, який закріплений за відповідальним за співпрацю з спостерігачами менеджером. При тому, що цей номер був вказаний у попередньому поданні і тоді територіальна виборча комісія зареєструвала спостерігачів. При тому, що ми подавали точно такі ж документи на таких же людей до Дніпропетровської обласної виборчої комісії і вона зареєструвала їх. Така необ’єктивна позиція нас здивувала», – сказав спостерігач.

За його даними, схожий прецедент мав місце на виборах 2012 року, коли одна з виборчих комісій Кривого Рогу теж відмовляла спостерігачам з таких самих причин. Тоді суд своєю ухвалою скасував рішення виборчкому. Наразі «Опора» теж звертається до суду, зазначив Головченко.

«Окрім того, нашому представнику не хотіли надавати, згідно з законом, упродовж 4 годин текст постанови. Ми склали про дане порушення акт, будемо робити позов. Законом не встановлено, який телефон повинен бути. Є телефон громадської організації, який працює, менеджер може передати інформацію будь-якому спостерігачу. З метою безпеки, щоб не чинився тиск на нашу організацію, було ухвалене таке рішення», – заявив представник «Опори».

Представники влади наразі ці звинувачення не коментували.

На виборах у Дніпропетровську зареєстровано 30 кандидатів на посаду міського голови, 17 партій претендують на входження до міської ради.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG