Доступність посилання

ТОП новини

П’ять країн ЄС надають інформацію про візи для кримчан – експерт


П’ять країн ЄС розмістили на сайтах своїх посольств і консульств інформацію для кримчан, які бажають отримати шенгенську візу. Решта країн Євросоюзу не публікують відомості для жителів півострова. Про це повідомила в ефірі Радіо Крим.Реалії експерт громадської організації «Європа без бар’єрів» Катерина Кульчицька.

За її словами, аналітичний центр організації «Європа без бар’єрів» вивчив, наскільки доступною є інформація у посольствах і візових центрах для кримчан. З’ясувалося, що така інформація є на сайтах Німеччини, Греції, Естонії, Франції та Польщі.

«Ми намагаємося налагодити комунікацію з іншими країнами, щоб вони теж розмістили таку інформацію у себе на сайтах, оскільки, кримчани можуть користуватися інтернетом, він доступний і не вимагає великих витрат», – зазначила Кульчицька.

Вона наголосила, що для отримання шенгенських віз Греції та Польщі кримчани повинні звертатися до консульських центрів в Одесі.

У березні 2014 року Євросоюз заборонив видавати жителям Криму всі види шенгенських віз на території Росії. Для цього кримчанам рекомендували звертатися до посольств та візових центрів на материковій частині України.

Крим і Севастополь анексовані Росією 20 лютого 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила цю дату початком тимчасової окупації півострова.

XS
SM
MD
LG