Доступність посилання

ТОП новини

США вітають відкладення незаконних виборів на Донбасі


Речник Держдепартаменту США Марк Тонер
Речник Держдепартаменту США Марк Тонер

США привітали відкладення сепаратистами на Донбасі «виборів», які вони раніше планували провести 18 жовтня та 1 листопада. Про це 6 жовтня заявив речник Держдепартаменту Марк Тонер.

«Сполучені Штати вітають повідомлення, що підтримувані Росією сепаратисти відклали новий раунд незаконних виборів на сході України. Люди, які живуть у контрольованих сепаратистами районах, заслуговують на обрання місцевої влади за міжнародними стандартами, відповідно до українського законодавства і за спостереження ОБСЄ, як це передбачають мінські домовленості», – наголосив речник зовнішньополітичного відомства США.

У вівторок, 6 жовтня, в Мінську проходила зустріч представників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю сепаратистів.

Також угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час «Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, погодженій з сепаратистами редакції».

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний назвав рішення сепаратистів з угруповань «ЛНР» та «ДНР» щодо перенесення «виборів» шантажем.

XS
SM
MD
LG