Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко провів розмову з директором-розпорядником МВФ


Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард (праворуч) і президент України Петро Порошенко, Київ, 6 вересня 2015 року (©Shutterstock)
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард (праворуч) і президент України Петро Порошенко, Київ, 6 вересня 2015 року (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, інформує офіційне інтернет-представництво голови держави.

«Президент України наголосив на важливості скасування псевдовиборів на окупованій території Донбасу для стабілізації економічної ситуації. Співрозмовники скоординували позиції щодо виконання умов для чергового траншу МВФ», – ідеться в повідомленні.

Місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 22 вересня до 3 жовтня, оголосила за підсумками своєї роботи, що продовжить переговори із урядом України в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування. За словами голови місії Ніколи Георгієва, це відбудеться в «найближчі тижні».

Упродовж останнього місяця два міжнародні рейтингові агентства з «великої трійки» оголосили про частковий дефолт України.

Аналітики вважають, що це оголошення суттєво не вплине на економіку України. Доступ до зовнішніх запозичень на фінансових ринках для Києва був майже неможливий і до останнього перегляду рейтингу, але уряд України продовжує співпрацю з МВФ у межах програми розширеного фінансування. Також пряму допомогу Україні надають США, Канада та інші західні країни.

XS
SM
MD
LG