Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: амністії винним у злочинах проти людяності не буде


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що Україна ніколи не піде на амністію осіб, які вчиняли злочини проти людяності.

«Я багато разів уже говорив про амністію і ще раз скажу: усі, хто скоїв злочини проти людяності, – вони жодним чином під амністію не підпадають, вони ніколи не підпадатимуть під амністію… Це не лише наш моральний обов’язок, це і ключові стандарти міжнародного права», – сказав глава МЗС, відповідаючи на запитання народних депутатів у Верховній Раді щодо паризьких домовленостей стосовно ситуації на сході України.

За словами міністра, амністію не застосовуватимуть до причетних до катастрофи малайзійського «Боїнга», збитого над Донбасом, осіб, які стріляли по Маріуполю, Волновасі.

«Усі, хто скоїв злочини проти людяності, – до них буде застосовано не амністію, а абсолютно інший підхід», – заявив міністр.

6 жовтня угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час «Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію у новій, погодженій з сепаратистами редакції».

XS
SM
MD
LG