Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову просять замінити умовний термін Навального на реальний


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявляє, що Федеральна служба виконання покарань Росії вкотре попросила суд замінити йому умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

Про це Навальний написав у Twitter, додавши, що прохання відомства до кінця незрозуміле – чи вони хочуть замінити йому термін, чи «попередити», що готові змінити умовне покарання на реальне.

Сьогодні Люблінський суд Москви розглядає клопотання ФСВП Росії про продовження випробувального терміну опозиціонера, призначеного йому у кримінальній справі про розкрадання коштів у компанії «Ів Роше».

30 грудня 2014 року суд засудив Олексія Навального до трьох років і шести місяців умовного терміну у справі про розкрадання коштів в компанії «Ів Роше», його брат Олег отримав такий же реальний термін ув’язнення.

Олексій Навальний двічі був засуджений умовно – вперше на на п’ять років у справі «Кіровлісу», вдруге – у справі «Ів Роше». ФСВП Росії вже кілька разів намагалася замінити політику умовний термін покарання на реальний по обох справах. Навальний і його соратники вважають кримінальні переслідування політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG