Доступність посилання

ТОП новини

«Блок Порошенка»: вибори на Донбасі можуть відбутися у квітні 2016 року


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Юрій Луценко заявляє, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутися у квітні 2016 року.

«Вибори теоретично можуть відбутися у разі виведення окупаційних військ і здачі зброї сепаратистами, а також ухвадення Верховною Радою Конституції (внесення змін. – ред.) та закону приблизно в квітні місяці», – сказав Луценко.

Він також вважає, що парламент до кінця року зможе ухвалити закон про вибори на Донбасі.

У вівторок, 6 жовтня, угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, орієнтовно на 21 лютого, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час «Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, погодженій з сепаратистами редакції».

Також представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» у Тристоронній контактної групі Денис Пушилін та Владислав Дейнего заявили, що особливий закон про вибори на окупованій території Донбас, а також поправки до Конституції, мають бути парафовані всіма сторонами, які беруть участь у переговорах у Мінську.

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний назвав рішення сепаратистів з угруповань «ЛНР» та «ДНР» щодо перенесення «виборів» шантажем.

XS
SM
MD
LG