Доступність посилання

ТОП новини

У Раді пропонують частково скасувати постанову про арешт Мосійчука


Депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук в оточенні співробітників СБУ, 17 вересня 2015 року
Депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук в оточенні співробітників СБУ, 17 вересня 2015 року

Низка народних депутатів від фракції Радикальної партії пропонують парламенту частково скасувати постанову про арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

Ці депутати зареєстрували проект постанови (№3243) про визнання постанови від 17 вересня № 706-VIII «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мосійчука Ігоря» в частині надання згоди на затримання та арешт такою, що втратила чинність.

У пояснювальній записці до постанови, серед іншого, зазначається, що голова Верховної Ради порушив вимоги регламенту, прийнявши подання Генерального прокурора безпосередньо під час його виступу, а не через Апарат Ради, поставивши на голосування питання включення до порядку денного подання Генрокурора щодо Мосійчука без висновку комітету з питань регламенту.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди.

18 вересня суд арештував Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування. Захист адвоката подав апеляцію на рішення Печерського райсуду про його арешт. Засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги відбудеться 8 жовтня.

XS
SM
MD
LG