Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти порушили перемир’я, 4 українських військових поранені – штаб АТО


У штабі АТО заявляють про порушення бойовиками перемир’я упродовж останньої доби, у результаті чого було поранено четверо українських військових.

«О 12:25, у районі населеного пункту Троїцьке, бойовики здійснили постріл протитанковою керованою ракетою (ПТКР) по українському опорному пункту. У результаті четверо наших бійців, які вдосконалювали позиції, отримали поранення. Факт обстрілу був зафіксований представниками ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК)», – повідомив у середу, 7 жовтня, речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють про один обстріл з боку українських військових за минулу добу.Сепаратисти угруповання «ЛНР» наразі не повідомляють про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють.

Упродовж кількох останніх днів сторони конфлікту на Донбасі повідомляли про збереження редиму припинення вогню.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується, а сторони конфлікту повідомляли про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG