Доступність посилання

ТОП новини

Обама вибачився перед «Лікарями без кордонів» за авіаудар по госпіталю


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама вибачився перед співробітниками міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» через бомбардуванням шпиталю в Афганістані американським військовим літаком.

У середу, 7 жовтня, речник Білого дому Джош Ернест повідомив, що Обама поговорив телефоном з керівником «Лікарів без кордонів» Джоан Лю. Американський лідер запевнив її, що буде проведено всебічне і об’єктивне розслідування обставин інциденту.

Обама заявив про готовність вжити заходів і здійснити необхідні зміни, щоб подібна трагедія не повторилася.

У середу президент США також провів телефонну розмову з президентом Афганістану Ашраф Гані, щоб висловити співчуття у зв’язку із загибеллю мирних жителів. Обама пообіцяв продовжити тісну співпрацю з владою Афганістану.

Авіаудар по госпіталю у Кундузі здійснили 3 жовтня. За даними «Лікарів без кордонів», серед 22 загиблих – 12 співробітників місії і 10 пацієнтів, ще 40 людей були тяжко поранені.

Представник військового командування США, головнокомандувач коаліційних сил в Афганістані Джон Кемпбелл повідомив, що авіаудар по госпіталю у Кундузі був здійснений американською авіацією на запит військового командування Афганістану.

США проводять розслідування щодо цього.

XS
SM
MD
LG