Доступність посилання

ТОП новини

Москва заявляє про готовність контактувати з «Вільною сирійською армією»


Російський військовий літак скидає бомби на територію біля сирійського Ідліба, 5 жовтня 2015 року
Російський військовий літак скидає бомби на територію біля сирійського Ідліба, 5 жовтня 2015 року

Москва заявляє про готовність встановити контакти з керівництвом об’єднання «Вільна сирійська армія», заявляють у МЗС Росії.

«За дорученням президента Росії МЗС інформує наших партнерів у країнах, які мають зв’язки з «Вільною сирійською армією», про готовність російської сторони встановити контакти з керівництвом цієї структури, щоб обговорити можливості її підключення до роботи по створенню умов для початку процесу політичного врегулювання сирійського кризи шляхом переговорів між урядом Сирійської Арабської Республіки та патріотичною опозицією», – мовиться у заяві російського зовнішньополітичного відомства, опублікованій у середу, 7 жовтня.

5 жовтня голова МЗС Росії Сергій Лавров поставив під сумнів сам факт існування «Вільної сирійської армії».

«Говорили про «Сирійську вільну армію», але ця структура фантомна: принаймні, я попросив Джона Керрі дати нам якусь інформацію про її місцезнаходження і керівниках. Якщо дійсно зберігає свою дієздатність озброєна група патріотичної опозиції, що складається з сирійців, то ми готові встановити з нею контакти і не приховуємо це. Але поки нам ніхто не розповів, де і як функціонує «Сирійська вільна армія» або інші загони помірної опозиції», – сказав Лавров.

Між тим в об’єднанні «Вільна сирійська армія» закликають Росію підтримувати у Сирії їх, а не режим президента Башара аль-Асада.

«Ми будемо стояти до кінця, Асадові лишилося півроку – рік, а ви, любі друзі росіяни, підтримуйте краще не його, а «правильних людей», які тут воюють, а то буде вам другий Афганістан, а ми б цього не хотіли», – заявив речник «Вільної сирійської армії» Абу Кусей.

(Відео користувача YouTube SMO Syria)

Нанесення повітряних ударів у Сирії Росія розпочала 30 вересня. Воєнні дії Росії у Сирії викликають дедалі більше занепокоєння і на Заході, і в регіоні – адже Москва, стверджуючи, що бореться з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», значну частину своїх повітряних ударів завдає по силах об’єднання «Сирійська вільна армія» – так званої «поміркованої опозиції», що має підтримку більшості Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG