Доступність посилання

ТОП новини

Депутат України Геращенко може мати зв’язок з «Ісламською державою» – Кадиров


Рамзон Кадиров
Рамзон Кадиров

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявляє, що народний депутат України Антон Геращенко, який запропонував публікувати персональні дані російських військових у Сирії, може бути пов’язаний з угрупованням «Ісламська держава».

«Були повідомлення, з яких випливає, що Геращенко може бути причетний до вербування молоді у цю терористичну організацію. В будь-якому випадку ми не маємо наміру залишати без уваги погрози на адресу наших льотчиків. І відповідь буде чутливою. Для цього є всі сили і
кошти», – сказав Кадиров у середу, 7 жовтня, журналістам у Грозному.

«Якщо хтось шукає адреси, повідомляю, що я є першим пілотом
російської авіації, що завдало удару по позиціях «Ібліської держави». І
зараз я перебуваю за штурвалом у небі Сирії. Моя адреса та телефони
відомі», – завив Кадиров.

У середу у Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу щодо депутата Верховної ради України Антона Геращенка після його записів про російських військових, які беруть участь в операції в Сирії. За повідомленням прес-служби російського відомства, він підозрюється в «публічних закликах до здійснення терористичної діяльності або публічному виправданні тероризму».

Геращенко відреагував на повідомлення російського Слідчого комітету і заявив: «Я закликав і закликаю фіксувати злочини терориста Путіна і його підлеглих як проти українського, так і проти сирійського та інших народів, на крові яких Путін безуспішно намагається побудувати будівлю нової імперії зла».

Нанесення повітряних ударів у Сирії Росія розпочала 30 вересня. Воєнні дії Росії у Сирії викликають дедалі більше занепокоєння і на Заході, і в регіоні – адже Москва, стверджуючи, що бореться з екстремістським угрупованням «Ісламська держава», значну частину своїх повітряних ударів завдає по силах об’єднання «Сирійська вільна армія» – так званої «поміркованої опозиції», що має підтримку більшості Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG