Доступність посилання

ТОП новини

Соболєв заявляє про виклик для свідчень у справі про розгін Євромайдану


«Беркут» розганяє мирну акцію протесту на Майдані в Києві, 30 листопада 2013 року
«Беркут» розганяє мирну акцію протесту на Майдані в Києві, 30 листопада 2013 року

Народного депутата з фракції «Самопоміч» Єгора Соболєва викликали до Генеральної прокуратури України для надання свідчень у справі про розгін Євромайдану в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року. Про це він сам повідомив у Facebook.

«Мене знову кличуть свідчити в Генпрокуратуру. Повідомили, що йдеться про розгін студентського Майдану в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року. Не минуло й 23 місяці», – написав Соболєв.

Парламентар повідомив, що розповість слідству «все, що пам’ятає», водночас він закликав депутатів «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» і «Батьківщини» поставити підписи за висловлення недовіри генеральному прокуророві Віктору Шокіну і «забезпечити країні справжню роботу ключового органу слідства і звинувачення».

«Для голосування за вигнання Віктора Шокіна потрібно ще 34 підписи», – зазначив Соболєв, додавши, що збір підписів триває.

У ніч на 30 листопада на 1 грудня 2013 року, коли «Беркут» розігнав мирну акцію протесту на Майдані, від дій міліції постраждали 84 людини, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

XS
SM
MD
LG