Доступність посилання

ТОП новини

Борислав Береза відмовився іти на вибори від партії «Укроп» через «різні цілі»


Борислав Береза
Борислав Береза

Кандидат у мери Києва Борислав Береза розказав, що відмовився від пітримки об’єднання «Укроп» через різні цілі, які кожна сторона має напередодні місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня. Про це він зазначив журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший.

«У нас різні точки зору на цю виборчу кампанію. Хороші хлопці, патріоти, але їхні задачі й цілі відрізняються від моїх цілей», – пояснив Борислав Береза.

Геннадій Корбан, колишній заступник екс-губернатора Дніпропетровської області та конкурент Берези за крісло мера від партії «Укроп», підтвердив «Схемам», що його політична сила вела переговори щодо підтримки його на місцевих виборах 25 жовтня. «Для Борислава посада мера – самоціль, а ми вважаємо, що важливіші партійний рух і партійний результат», – додав він.

Представники «Укропа» раніше заявляли, що Береза – занадто амбітний, тому не зміг домовитися з їхньою політичною силою, бо хотів бути лідером партії та фракції.

«Укроп» сподівається на велику фракцію у наступному складі Київради та основну агітаційну роботу спрямовує саме на це.

Також Геннадій Корбан раніше говорив, що «Укроп» частково профінансував передвиборчу кампанію Берези. Утім, Береза запевняє, що не отримував фінансової допомоги від Коломойського.

41-річний Борислав Береза йде на вибори зі власною партією «Рішучі громадяни», сформованою частково з колишніх представників «Правого сектору» та інших добровольців, які воювали на сході України. Він є чинним народним депутатом та членом комітету боротьби з корупцією у парламенті. Раніше Береза був одним з основних спікерів «Правого сектору», але розійшовся з цією партією минулого року. Також він належить до міжфракційного в об’єднання «Укроп» у Верховній Раді і вважається одним із трьох найбільш імовірних кандидатів у мери, відповідно до результатів низки соціологічних опитувань.

Береза почав свою виборчу кампанію в статусі кандидата на посаду міського голови у липні – саме тоді на вулицях Києва з’явилися його білборди.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG