Доступність посилання

ТОП новини

Волинь: депутати просять вирішити питання отримання статусу учасників АТО бійцями 51-ї бригади


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На позачерговій сесії Волиньрада звернулася до міністра оборони з вимогою негайно вирішити проблему надання статусу учасникам бойових дій воїнам колишньої 51-ї окремої механізованої Володимир-Волинської бригади.

Нині колишні військовослужбовці 51-ї продовжують службу у новоствореній 14-й та 93-й механізованих бригадах. Коли військові подають документи для оформлення посвідчень, їх нерідко посилають за довідками в різні військові підрозділи.

Від військових військкомати вимагають довідки про службу в зоні АТО. Чиновники спрямовують бійців до 128 та 14 бригад, а там, в свою чергу, нерідко рекомендують звернутися до 51-ї бригади, якої вже не існує, розповів на сесії депутат Віктор Прокопчук.

Ще під час перебування в зоні АТО колишній комбриг 51-ї ОМБР Віктор Пивоваренко розподілив підлеглих військовослужбовців по різних підрозділах, зокрема розділив їх між 128 та 24 бригадами. Бійці вважають, що це рішення зіграло вкрай негативну роль у ході воєнних дій.

Коли волинські військові потрапили в «Іловайський котел», тодішній комбриг зник і досі перебуває в розшуку.

Напередодні у Генштабі повідомляли, що станом на 30 вересня надали статус учасника бойових дій 82 тисячам 547 особам, на підтвердження цього статусу вже видано 76 тисяч 598 посвідчень учасника бойових дій.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG