Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі випадків порушення перемир’я не було – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За добу на Донбасі випадків порушення перемир’я не було, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Також у штабі зазначають, що в рамках відводу техніки і озброєння калібру менше 100 міліметрів від лінії розмежування представники ОБСЄ розпочали процес верифікації, упродовж 2 днів міжнародні спостерігачі перевірять фактичну кількість відведеної техніки у нових місцях дислокації.

7 жовтня у районі населеного пункту Троїцьке бойовики здійснили постріл протитанковою керованою ракетою (ПТКР) по українському опорному пункту, у результаті були поранені четверо військовослужбовців.

Сьогодні у штабі АТО заявили, що Україна поки що не ухвалювала рішення припинити виконання Мінських домовленостей через цей обстріл, також рішення зупинити відведення озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії зіткнення на Донбасі внаслідок обстрілу блокпосту українських військових поблизу Троїцького на Луганщині наразі не ухвалене.

Водночас в угрупованні «ЛНР» сьогодні заявили, що обстріл був провокацією української сторони, і додали, що не бачать необхідності скликати екстрене засідання контактної групи. Бойовики ж угруповання «ДНР» 7 жовтня заявляли про два обстріли з боку українських військових за минулу добу.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується, а сторони конфлікту повідомляли про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG