Доступність посилання

ТОП новини

Лише Кремль може змінити курс Росії на міжнародну ізоляцію – Картер


Міністр оборони США Ештон Картер
Міністр оборони США Ештон Картер

Міністр оборони США Ештон Картер заявляє, що якщо Росія хоче припинити свою міжнародну ізоляцію, їй слід зупинити агресію на сході України, відмовитися від окупації та спроби анексії Криму та дотримуватися своїх зобов’язань у рамках мінських угод.

За словами Картера, у НАТО не мають відволікатися від проблеми України через дії Росії у Сирії, а повинні примушувати її дотримуватися мінських домовленостей.

«На цьому особливо наголошували сьогодні на засіданні (міністрів оборони) НАТО», – заявив Ештон Картер у четвер, 8 жовтня.

Картер застеріг Кремль, що «прив’язувати Росію до потопаючого корабля – це згубна стратегія». На думку голови Пентагону, Москва ще має можливість змінити хід справ та робити правильні кроки. «Однак, я не знаю, чи самі вони цього хочуть», – додав Картер.

«Від Камчатського півострова, через Середню Азію, Кавказ та навколо країн Балтії, всюди Росія продовжує сама замикати себе у ізоляцію. І тільки Кремль може вирішити, чи змінити це», – зауважив голова американського оборонного відомства.

Раніше цього тижня керівник Пентагону закликав Москву припинити спроби змінити існуючий військовий баланс у Європі. Виступаючи у Мадриді він запевнив: «ми зробимо всі необхідні кроки, щоб стримати згубний і дестабілізуючий вплив Росії, її агресію та застосування сили, включаючи спроби підірвати стратегічну стабільність і змінювати існуючий військовий баланс в Європі».

Росія почала повітряну операцію у Сирії 30 вересня, стверджуючи, що завдає ударів по позиціях і військових об’єктах радикальних ісламістів. США і низка інших країн міжнародної коаліції заявили, що російські авіаудари спрямовані проти усіх формувань сирійської опозиції, як радикальних ісламістів, так і більш поміркованих груп, що воюють проти урядових сил Башара аль-Асада.

XS
SM
MD
LG