Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчука перевели з реанімації до палати – прес-служба депутата


Ігор Мосійчук під час затримання в парламенті України, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук під час затримання в парламенті України, 17 вересня 2015 року

Заарештованому судом народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку поставили попередній діагноз, його перевели з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги, де він наразі перебуває, повідомляє його прес-служба.

«Тепер до нього має прийти адвокат. Діагноз поки що не підлягає розголошенню без згоди самого Ігоря», – повідомила прес-служба депутата на його сторінці в Facebook.

Мосійчука шпиталізували 8 жовтня прямо з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що в Мосійчука зафіксовано внутрішню кровотечу, у нього дуже низький тиск.

Суд вирішив продовжити розгляд скарги 13 жовтня і викликати на засідання лікаря СІЗО.

Мосійчук оголошував голодування, коли 18 вересня Печерський районний суд Києва заарештував його до 15 листопада. Сьогодні ж адвокати повідомили, що він припинив голодувати за рекомендацією лікарів.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

XS
SM
MD
LG