Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» у Харкові вимагає дострокового розпуску облвиборчкому


Харківська регіональна організація партії «Опозиційний блок» зареєструвала в ЦВК скаргу щодо дострокового припинення повноважень членів обласної територіальної виборчої комісії. Про це Радіо Свобода повідомив юрист обласного партійного осередку Артур Мартін.

«У нас є два шляхи після вчорашньої відмови облвиборчкому в реєстрації кандидатів у депутати на вибори до обласної ради: суд і скарга в ЦВК. Ми хочемо, аби розгляд цього питання був максимально терміновим, якщо ця справа потрапить до суду, то терміни будуть розтягнуті, ми не зацікавлені судитися в суді. Скарга вже подана до ЦВК, і ми очікуємо на її розгляд», – сказав Мартін.

Голова харківського «Опозиційного блоку», народний депутат Михайло Добкін заявляє, що члени обласного виборчкому, відмовляючи у реєстрації кандидатам від його політсили, порушують виборче законодавство.

У харківському облвиборчкомі наполягають, що працюють за законом про місцеві вибори, а причиною відмови у реєстрації представникам «Опозиційного блоку» називають суттєві помилки і порушення в документації.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера Радіо Свобода повідомив, що не бачить підстав у достроковому розпуску ОТВК.

У четвер, 8 жовтня, Харківська обласна виборча комісія знову відмовила у реєстрації кандидатам до обласної ради від «Опозиційного блоку».

Раніше в «Опозиційному блоці» неодноразово погрожували бойкотувати вибори у разі відмови реєстрації всіх регіональних організацій цієї політичної сили.

«Опозиційний блок» виник на уламках Партії регіонів, яка після подій Майдану на початку 2014 року практично припинила політичну діяльність і не брала участі у позачергових парламентських виборах. Чимало регіоналів увійшли до «Опозиційного блоку».

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG