Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна асоціація правників нагородила ув’язненого юриста з Азербайджану за захист прав людини


Інтіґам Алієв, архівне фото
Інтіґам Алієв, архівне фото

Міжнародна асоціація правників, що базується у Відні, нагородила своєю щорічною нагородою за захист прав людини юриста з Азербайджану Інтіґама Алієва, який перебуває в ув’язненні.

Ця нагорода стала визнанням важливої ролі Алієва, яку він відіграє в захисті прав людини і верховенства права в Азербайджані вже протягом понад два десятиліття, заявила організація.

У листі з нагоди отримання нагороди, який оприлюднили його діти, Алієв заявив, що високо цінує цю честь, але водночас сумує, бо, за його словами, сьогодні в його країні мої колеги й інші сумлінні люди зазнають переслідувань, тиску й ув’язнень.

Інтіґам Алієв 1998 року заснував Товариство юридичної просвіти, щоб надавати юридичну допомогу переслідуваним, і захищав у судах багатьох азербайджанських активістів і правозахисників. Його арештували 2014 року, а у квітні 2015-го звинуватили в незаконному підприємництві, уникненні податків, зловживанні повноваженнями й інших правопорушеннях. Нині він відбуває термін у сім з половиною років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG