Доступність посилання

ТОП новини

Відмова у реєстрації кандидатів «Опозиційного блоку» може зірвати вибори до Харківської облради – КВУ


Харківське обласне відділення Комітету виборців України заявляє про ймовірність зриву виборів до Харківської обласної ради в разі, якщо новий склад тервиборчкому не зареєструє кандидатів від «Опозиційного блоку». Про це йдеться в повідомленні на сторінці обласного відділення КВУ у Фейсбуку.

«Часу для підготовки до дня голосування ще достатньо. Але, якщо нова комісія прийме таке ж рішення, як і попередня, то процес може затягнутися, що призведе до зриву виборів до Харківської обласної ради. Зрив виборів, за нашими оцінками, вигідний передусім правлячій коаліції, рівень підтримки якої, згідно з останніми соцдослідженнями, неухильно знижується. А нинішній склад облради, здебільшого – колишні члени одіозної «Партії регіонів», які мігрували в партії коаліції, повністю спроможний домовлятися», – йдеться в заяві КВУ Харківщини.

Напередодні Центральна виборча комісія вирішила достроково припинити повноваження нинішнього складу Харківської обласної територіальної виборчої комісії через відмову в реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради від партії «Опозиційний блок». Новий склад виборчкому має бути сформований до 13 жовтня.

В «Опозиційному блоці» неодноразово погрожували бойкотувати місцеві вибори в разі відмови в реєстрації всіх регіональних організацій цієї політичної сили.

За останніми соцдослідженнями харківського філіалу інституту Горшеніна, у передвиборчій перегонах до обласної та міської ради лідирує партія «Відродження» на чолі з міським головою Генадієм Кернесом, яку готові підтримати 35% опитаних. «Опозиційний блок» міг би набрати 9,2%. За «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висловились 4,9% респондентів.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG