Доступність посилання

ТОП новини

210 тисяч українців прийшли на військову службу за час мобілізації – Порошенко


Президент України
Президент України

Президент України Петро Порошенко заявляє, що упродовж шести оголошених владою хвиль мобілізації 210 тисяч українців прийшли на військову службу. Про це він сказав в суботу на Всеукраїнському форумі учасників АТО в Києві.

«210 тисяч українців прийшли на військову службу за 6 черг мобілізації, 35 тисяч – найбільший відсоток та кількість з них – це кожен шостий –прийшов до лав Збройних сил волонтером. Майже 180 тисяч брали або беруть участь в антитерористичній операції», –​ повідомив Порошенко.

За його словами, понад 93 тисячі українців є безпосередніми учасники бойових дій.

На початку форуму Порошенко також заявив, що в Україні необхідно створити Асоціацію учасників АТО.

«Ми всі зібралися в цій залі, велика кількість учасників АТО делегували вас для того, щоб створити найавторитетнішу і, я сподіваюся, найпотужнішу Асоціацію учасників АТО», – сказав Порошенко.

Президент також відзначив велику підтримку армії громадянами.

«80% українців, незалежно від того, якою мовою вони розмовляють, на сході, на заході, на півдні чи на півночі вони проживають в Україні, тим або іншим способом вирішили допомагати армії», – сказав Порошенко.

Бойові дії на частині сходу України тривають із квітня минулого року. За даними ООН, від початку бойових дій загинули понад вісім тисяч людей.

XS
SM
MD
LG