Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення голови ЦВК Охендовського вимагали активісти у Херсоні


Учасники акції протесту проти реєстрації екс-регіонала Володимира Сальда кандидатом на посаду міського голови, Херсон, 10 жовтня 2015 року
Учасники акції протесту проти реєстрації екс-регіонала Володимира Сальда кандидатом на посаду міського голови, Херсон, 10 жовтня 2015 року

Звільнити голову Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовського та заступника голови адміністрації арезидента України Віталія Ковальчука вимагали учасники народного віча, яке відбулося у Херсоні 10 жовтня.

Учасники мітингу звинуватили Центрвиборчком у відсутності реагування на тиск на Херсонську територіальну виборчу комісію з боку, як стверджують активісти, заступника голови адміністрації президента Віталія Ковальчука.

Представники партій та громадських організацій, які виступили на мітингу, кажть, що з боку президентської адміністрації здійснювався тиск на міську виборчу комісію з метою добитися реєстрації на виборах міського голови Володимира Сальда.

Сальдо працював на цій посаді з 2002 по 2012 роки, був членом Партії регіонів. 2012 року обраний депутатом Верховної Ради, голосував за законопроект 16 січня 2014 року, який надав силовим органам додаткові повноваження для придушення протестів проти влади тодішнього президента Віктора Януковича. У цей час Володимир Сальдо виступав за силовий розгін Майдану та давав численні інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Реєстрація Сальда як кандидата на посаду голови міста була скасована на початку жовтня через порушення у поданих ним документах. Херсонський окружний адміністративний суд, а потім – і Одеський апеляційний адміністративний суд зобов’язали виборчу комісію повторно розглянути питання про реєстрацію цього кандидата.

Херсонська ТВК 8 жовтня вирішувала питання про реєстрацію Володимира Сальда кандидатом на посаду мера Херсона. Результати голосування: за – 3, проти – 1, інші утрималися. Всього в міській ТВК було 18 членів.

Центральна виборча комісія України своїм рішенням розпустила склад Херсонської територіальної виборчої комісії через те, що не було ухвалене конкретне рішення. Центрвиборчком зобов'язав новосформовану ТВК ухвалити остаточне рішення в питанні кандидата на пост мера Володимира Сальда до 12 жовтня.

XS
SM
MD
LG