Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ стурбовані через стрілянину в Донецьку


Керівник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан
Керівник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан

Керівник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив стурбованість із приводу інциденту зі стріляниною у Донецьку, що стався 10 жовтня. Про це йдеться у повідомленні місії у Facebook.

«За попередніми спостереженнями СММ, близько 16:45 за місцевим часом місія отримала повідомлення про стрілянину зі стрілецької зброї і легких озброєнь і вогонь з важкого кулемета в районі донецького аеропорту. Пізніше СММ бачила пожежу у будівлі, а також змогла перевірити інформацію про загибель людини, нібито члена «ДНР». Можливі й інші жертви», – йдеться у повідомленні.

Апакан закликав усі сторони «дотримуватися режиму припинення вогню і поважати мінські домовленості, що встановлюють порядок для належного відводу зброї». «Закликаю всі сторони виявити максимальну стриманість», – зазначив керівник Спеціальної моніторингової місії.

Удень російські ЗМІ поширили заяву сепаратистів з угруповання «ДНР», що внаслідок обстрілу українськими військовими Київського району Донецька 10 жовтня загинула одна людина, ще одна була поранена. Просепаратистське «Донецкое агентство новостей» інформує, що місце влучання снаряду оглянули співробітники ОБСЄ та Спільного центру контролю та координації (СЦКК) за дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі.

Українські військові заперечують заяви сепаратистів з угруповання «ДНР» про танковий обстріл Донецька. Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО 10 жовтня.

«Звинувачення бойовиків щодо начебто танкового обстрілу Донецька є відвертою брехнею», – заявляють у штабі.

Українські військові стверджують, що сепаратисти такими повідомленнями намагаються приховати власні дії, які порушують режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG