Доступність посилання

ТОП новини

Українські курсанти-моряки завершили навчання у Британії


Курсанти виконують національний гімн України, дивлячись на окупантів і колаборантів, Севастополь, 21 березня 2014 року
Курсанти виконують національний гімн України, дивлячись на окупантів і колаборантів, Севастополь, 21 березня 2014 року

Троє курсантів севастопольської Академії Військово-морських сил імені Нахімова, які після російської анексії були передислоковані на материкову Україну, стали випускниками Британського королівського військово-морського коледжу. Про це повідомляє посольство України у Великій Британії.

«Українські курсанти в Британському королівському військово-морському коледжі. У 2014 році вони протестували проти російської незаконної окупації Криму, залишаючись вірними військовій присязі та Україні. Сьогодні представник посольства зустрівся з ними на випускній церемонії», – йдеться в повідомленні посольства у Facebook.

21 березня 2014 року курсанти 4-го курсу севастопольської Академії ВМС імені Нахімова під час зміни прапора свого закладу з українського на російський демонстративно хором виконали гімн України, віддали честь і, розвернувшись, пішли в казарму.

4 квітня 2014 року академія була передислокована до Одеси, Крим залишили 103 курсанти й викладачы. Згодом академія була розформована, а курсанти продовжили навчання на спеціально створеному факультеті Військово-морських сил Одеської національної морської академії.

XS
SM
MD
LG