Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: на контрольовані бойовиками території в’їхало 15 вантажівок з допомогою від Червоного Хреста


Державна прикордонна служба України повідомляє, що на території Донбасу, тимчасово непідконтрольні українській владі, минулої доби в’їхало 15 вантажівок із гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це повідомляє сайт відомства.

«Через контрольний пункт «Новотроїцьке» на неконтрольовану територію прослідувало 15 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від міжнародного комітету Червоного Хреста. Автомобілями для жителів Донецької області везли будівельні матеріали», – йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, упродовж минулої доби чотири транспортні засоби, що рухалися (усі, крім одного) на підконтрольні сепаратистам території з продовольством без належних документів.

У Державній прикордонній службі України неодноразово заявляли про випадки перетину лінії розмежування на Донбасі транспортними засобами, які перевозили товари та вантажі без належних документів. Прикордонники пропускають, втім, вантажі міжнародної гуманітарної допомоги для Донбасу, тоді як так звані «гуманітарні вантажі» з Росії українська сторона не має змоги перевірити на відповідність законним процедурам.

XS
SM
MD
LG