Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК Білорусі заявляє про відсутність скарг щодо президентських виборів


Акція білоруської опозиції, Мінськ, 10 жовтня 2015 року
Акція білоруської опозиції, Мінськ, 10 жовтня 2015 року

Центрвиборчком Білорусі заявив про відсутність скарг від кандидатів за підсумками президентських виборів, що відбулися в неділю, 11 жовтня.

За попередніми даними ЦВК країни, чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко вп'яте переміг на виборах президента, за нього проголосували 83,49% виборців.

Як повідомила голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина, за кандидата у президенти Тетяну Короткевич, активістку кампанії «Говори правду!» проголосувало 4,42% виборців, за голову Ліберально-демократичної партії Білорусі Сергія Гайдукевича – 3,32%, за голову Білоруської патріотичної партії, отамана «білоруського козацтва» Миколу Улаховича – 1,67% виборців.

Проти всіх проголосувало 6,4% виборців. Явка на виборах склала 86,75%.

Напередодні лідери білоруської опозиції Микола Статкевич, Володимир Некляєв і Анатолій Лебедько назвали «спектаклем» вибори президента Білорусі і сказали, що не визнають результатів голосування.

Також 11 жовтня центром Мінська пройшла колона протестувальників, незгодних з результатами виборів. Кілька сотень активістів зібралися на Жовтневій площі проти фальсифікацій голосування. Активісти розгорнули біло-червоно-білі прапори і плакати з написами проти диктатури.

ЦВК Білорусі планує оголосити остаточні підсумки президентських виборів на засіданні 16 жовтня.

XS
SM
MD
LG