Доступність посилання

ТОП новини

Україна припинила накопичення вугілля на складах – Демчишин


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Україна припинила накопичення вугілля на своїх складах, повідомив міністр енергетики Володимир Демчишин.

За його словами, об’єм запасів на сьогодні становить 2,5 мільйона тонн.

«Ми вийшли десь на баланс, до цього ми мали по 15–20 тисяч тонн щоденно класти на склади»,– заявив він.

Він переконаний, що вугільні запаси на початок опалювального сезону є достатніми.

«Це менше, ніж планувалось на початок опалювального сезону, але враховуючи, що все-таки об’єм споживання зменшився, і більшою мірою ми переорієнтували виробництво на атомну енергетику, я б не сприймав це ніяким чином як зону ризику», – заявив Демчишин, додавши, що нинішні запаси на 700 тисяч тонн більші, ніж ті, з якими Україна входила у минулий опалювальний сезон.

За словами Демчишина, станом на сьогодні в Україну завозиться вугілля лише з українських шахт, в тому числі тих, що видобувають вугілля на окупованих територіях.

«Законтрактовано (вугілля – ред.) із Росії, із зони АТО і ПАР – з усіх напрямків. Реально ж на даний момент ідуть поставки з підприємств, які зареєстровані на українській території, але видобувають вугілля на непідконтрольній території», – повідомив керівник Міненерго.

Ситуація з видобутком вугілля в Україні різко погіршилася після початку на сході бойових дій. Значна частина шахт, де видобували вугілля, розташована або на територіях, підконтрольних проросійським сепаратистам, або в зоні бойових зіткнень. Відтак, наприклад, у липні цього року видобуток вугілля скоротився на 42 відсотки порівняно з липнем 2014-го – до 2,2 мільйона тонн.

XS
SM
MD
LG