Доступність посилання

ТОП новини

Справа Сенцова: рідним Афанасьєва понад місяць не повідомляють про місце його перебування


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Місце перебування кримчанина Геннадія Афанасьєва, засудженого в Росії за організацію терактів у Криму, невідоме вже понад місяць. Про це Центру журналістських розслідувань розповіла мати засудженого Ольга Афанасьєва.

За словами жінки, всі її спроби дізнатися, куди етапували сина, не мали успіху.

«Громадська наглядова комісія намагатиметься дзвонити в колонії. Мені не скажуть, це точно, я вже намагалася. Куди я вже тільки не писала… Без толку», – сказала вона.

Жінка останню вістку про сина отримала понад місяць тому. Тоді стало відомо, що він перебував у Республіці Комі в Росії, в місті Сосногорську, і чекав етапування. Однак сам Геннадій із нею не зв’язувався.

Вона також просить генерального прокурора Росії Юрія Чайку вжити заходів, щоб не допустити застосування до її сина тортур, і притягти винних у таких діях до відповідальності.

Геннадій Афанасьєв був свідком у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких 25 серпня засудили до 20 і 10 років суворого режиму відповідно. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх раніше, застосовуючи тортури.

19 серпня російський правозахисний центр «Меморіал» оголосив Геннадія Афанасьєва політв’язнем.

Афанасьєв і інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами терористичної групи, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва, як повідомлялося раніше, уклали угоду зі слідством, їхня справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG