Доступність посилання

ТОП новини

Луганські сепаратисти призначили свої «місцеві вибори» на 21 лютого 2016 року


«Вибори» сепаратистів на Донбасі, 2 листопада 2014 року
«Вибори» сепаратистів на Донбасі, 2 листопада 2014 року

Бойовики угруповання «ЛНР», визнаного в Україні терористичним, призначили «місцеві вибори» на 21 лютого 2016 року. Відповідний «указ» лідера луганських сепаратистів Ігоря Плотницького оприлюднили сепаратистські сайти.

«Перенести день проведення перших виборів місцевих голів і територій, на яких вони проводяться, визначений указом, …з 1 листопада 2015 року на 21 лютого 2016 року», – мовиться у тексті.

9 жовтня лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко, який називає себе його «головою», підписав «указ», що має перенести незаконні «місцеві вибори» на захоплених цим угрупованням частинах Донецької області з 18 жовтня цього року на 20 березня наступного. При цьому він, як і раніше, послався на «закон» угруповання «ДНР» про такі «вибори».

Мінські домовленості про врегулювання на тимчасово окупованій частині Донбасу передбачають, серед іншого, що місцеві вибори там можуть відбутися тільки за українським законодавством, а це означає й те, що призначати їх і визначати їхню дату має Верховна Рада України, а не лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнаних в Україні терористичними.

6 жовтня угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про скасування своїх «виборів», які призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти уточнили, що «вибори» перенесені на наступний рік, орієнтовно на 21 лютого, і наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час Україна буде «зобов’язана» надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, погодженій з сепаратистами редакції.

В Україні місцеві вибори призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG