Доступність посилання

ТОП новини

Мінінфраструктури заявляє про повне припинення авіасполучення з Росією з 25 жовтня


Україна з 25 жовтня 2015 року повністю припиняє пряме повітряне сполучення з Росією, повідомила прес-служба українського Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, таке рішення ухвалене Державною авіаційною службою України на основі відсутності відповіді від Федерального агентства повітряного транспорту Росії («Росавіація») з поясненнями причин обмеження польотів українських авіакомпаній.

«Захід буде застосований до всіх російських авіакомпаній і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Росії стосовно українських авіакомпаній. Після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України», – мовиться в повідомленні.

У вересні Кабінет міністрів заборонив польоти кількох російських авіакомпаній до України. Під заборону потрапили понад два десятки таких компаній, зокрема, одні з найбільших у Росії «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що ці згадані російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня. Санкції були запроваджені проти тих російських авіаперевізників, що порушують вимоги національного законодавства України, здійснюючи польоти до тимчасово окупованого Криму і через заборонені зони, заявили в Державіаслужбі.

У Кремлі цей намір української сторони назвали «божевіллям». Згодом у російському Мінтрансі заявили, що Росія з 25 жовтня вводить заборону на польоти українських авіакомпаній. Із заяви було незрозуміло, про які саме українські авіакомпанії йдеться.

XS
SM
MD
LG