Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман просить запровадити мораторій на перевірки ЗМІ перед місцевими виборами


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман звернувся до прем’єр-міністра України, керівництва Державної фіскальної служби України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням запровадити мораторій на проведення перевірок ЗМІ перед місцевими виборами.

За повідомленням прес-служби Верховної Ради, запровадження мораторію необхідне для забезпечення «об’єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії» і «конституційного права громадян України на інформацію».

«Здійснення перевірок у період виборчого процесу та можливі зловживання з боку осіб, які здійснюють перевірки, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, негативно вплинути на процес забезпечення ходу передвиборної кампанії», – мовиться у листах.

9 жовтня Верховна Рада не проголосувала за постанову про припинення проведення перевірок засобів масової інформації напередодні місцевих виборів. У сесійній залі не знайшлося достатньої кількості депутатів для ухвалення постанови. Документ мав на меті рекомендувати Державній фіскальній службі і Нацраді з питань телебачення і радіомовлення скасувати графіки перевірки ЗМІ у передвиборний період. У неухваленій постанові також були рекомендації Кабінетові міністрів проконтролювати дотримання цих рекомендацій.

XS
SM
MD
LG