Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми» домоглися від заступника голови СБУ опублікування декларації про доходи


Перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак оприлюднив свою декларацію про доходи після того, як до СБУ було надіслано відповідний запит журналістами програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та «UA:Першого» телеканалу.

Трепак не оприлюднював власну декларацію, порушуючи закон «Про засади запобігання і протидії корупції».

При цьому він очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Згідно з декларацією, Трепак отримав майже 235 тисяч гривень доходів у 2014 році, здебільшого це заробітна платня. До того ж, заступник голови СБУ та його родина володіють двома квартирами (включно з житлом у Києві площею 99,1 квадратний метр), будинком у Львівській області та чотирма земельними ділянками у Київській та Львівській областях загальною площею півгектара. Також родина має гараж площею 63,7 квадратних метрів.

Більшість майна Віктора Трепака записано на родину, хоча члени родини багато не заробляють: згідно з декларацією, минулого року дохід склав 8 566 гривень на трьох членів родини.

Ще минулого тижня на сайті СБУ в розділі «Керівництво» були опубліковані декларації лише трьох із чотирьох заступників голови відомства Василя Грицака.

За законом «Про засади запобігання і протидії корупції», декларацію за минулий рік посадові особи мають подавати до 1 квітня наступного року. За невчасне подання декларації передбачає накладення штрафу у розмірі 170 гривень.

XS
SM
MD
LG