Доступність посилання

ТОП новини

Парламентарі НАТО закликали зберегти санкції щодо Росії й бути готовими посилити їх


©Shutterstock
©Shutterstock

Члени Парламентської асамблеї НАТО закликали уряди і парламенти країн-членів зберігати нинішній режим санкцій щодо Росії, запроваджених у зв’язку зі становищем на сході України, доки не будуть повністю виконані мінські домовленості.

При цьому члени Парламентської асамблеї НАТО закликали бути готовими посилити ці санкції, якщо Росія не виконає мінських домовленостей.

Санкції ж, запроваджені через окупацію Криму й Севастополя, мають зберігатися, доки не буде покладено край цій анексії, мовиться в резолюції, яку ухвалила асамблея.

Її депутати також закликали країни-члени НАТО надавати широку підтримку демократично обраній владі України, що перебуває під «надзвичайним тиском із боку Росії».

Серед вимог резолюції – також протистояти глибоко облудним твердженням Росії про природу конфлікту на сході України, не дати Росії можливості вчинити на Європу політичний тиск, диверсифікуючи енергопостачання континенту і зменшуючи його залежність від російських нафти й газу чи засвідчити політичну й економічну солідарність із країнами, що потерпають від російських контрсанкцій, і країнами – не членами НАТО, економічній і політичній свободі яких нині загрожує Росія.

Резолюції Парламентської асамблеї НАТО є політичними заявами, які формально не обов’язкові до виконання, але до яких дослухаються у країнах-членах Північноатлантичного союзу.

XS
SM
MD
LG