Доступність посилання

ТОП новини

ООН готова збільшити свою участь для деескалації конфлікту на Донбасі – МЗС


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Міністерство закордонних справ України повідомляє про готовність з боку Організації Об’єднаних націй збільшити свою участь для деескалації конфлікту на Донбасі. Про це йшлося під час зустрічі у Нью-Йорку міністра закордонних справ Павла Клімкіна із генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, передає сайт МЗС.

«Генеральний Секретар ООН Пан Гі Мун запевнив в повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України та висловив готовність збільшити присутність Організації з метою деескалації та стабілізації ситуації на сході України», – йдеться в повідомленні МЗС.

Сторони також наголосили на неприпустимості створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління з координації гуманітарних питань ООН на території окремих районів Донецької і Луганської областей.

Наприкінці вересня під час засідань Генеральної асамблеї ООН Україна вустами президента Петра Порошенка заявила, що конфлікт на Донбасі не є внутрішнім конфліктом чи громадянською війною, а Росія, яка підтримує сепаратистів на Донбасі, відмовляється визнавати свою агресію проти України.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG