Доступність посилання

ТОП новини

Понад 2 тисячі військових отримали нагороди до Дня захисника України – Міноборони


Міністерство оборони України повідомляє про вручення нагород понад двом тисячам військовослужбовців до Дня захисника України, який відзначатиметься уперше завтра, 14 жовтня. Про це йдеться на сайті відомства.

«Нагородами президента України, Міністра оборони України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України відзначено бійців, які захищали й продовжують берегти наш спокій на передовій до Дня захисника України», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з початку року «за мужність і героїзм» відзначили майже 6 тисяч військових.

«У День захисника України ми повинні згадати кожного, хто захищав та продовжує захищати нас від російської агресії. Дякую вам, наші захисники!», – цитує слова профільного міністра Степана Полторака сайт Міністерства оборони.

Наприкінці вересня у Генштабі ЗСУ повідомляли, що за весь період проведення АТО, і включаючи анексію Криму, загинуло 1915 військовослужбовців. За даними ООН, всього через конфлікт на сході України загинули понад вісім тисяч людей.

Минулого року указом президента було встановлено День Збройних сил (День захисника Вітчизни) 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цей день в Україні вихідний. Днями Петро Порошенко заявив, що гаслом першого свята Дня захисника України стане «Сила нескорених».

XS
SM
MD
LG