Доступність посилання

ТОП новини

У Криму в орендарів без «російської реєстрації» хочуть забирати майно


Ukraine – The Crimea map Crimea peninsula
Ukraine – The Crimea map Crimea peninsula

У російській Держраді Криму готують законопроект, який дозволяє в односторонньому порядку позбавляти власності тих орендарів, які не пройшли перереєстрацію за російським законодавством. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «кримського парламенту».

У Держраді повідомляють, що метою таких змін у законодавстві є «ефективне, раціональне використання земель і можливість їх передачі новому землекористувачу, в тому числі, для забезпечення реалізації інвестиційних проектів».

«Пропоновані зміни торкнуться можливості в односторонньому порядку розривати договори оренди об’єктів нерухомості з українськими власниками, а також з тими орендарями, які не пройшли перереєстрацію за російським законодавством. Крім того, поправки дозволять здійснювати держреєстрацію прав власності муніципалітетів на об’єкти нерухомого майна при відсутності правовстановлюючих документів. Йдеться, зокрема, про об’єкти освіти, гуртожитків, які тривалий час перебувають у користуванні місцевої влади», – сказала голова комітету Держради з майнових відносин і земельних Євгенія Добриня.

Раніше повідомлялось про намір російської влади Криму створити реєстр для українських об’єктів нерухомості, вони потраплять до реєстру «безгоспних».

У березні у МЗС України заявили, що «Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України». Зокрема, за даними дипломатичного відомства, понад 400 українських підприємств незаконно націоналізували, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ. За даними прокуратури Криму, яка працює на материковій частині України, через незаконну «націоналізацію» підприємств в анексованому Криму Україна зазнала збитків на суму понад 50 мільярдів гривень.

Росія окупувала Крим і Севастополь і оголосила про спробу анексії цих частин території України, якої не визнала світова спільнота. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації півострова.

XS
SM
MD
LG