Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України: видавництво у Франції випустило атлас, де Крим – частина Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посольство України у Франції повідомляє про те, що одне з французьких видавництв випустило атлас світу на 2016 рік, де Крим – це частина Російської Федерації.

«Дуже невтішний сюрприз від Larousse. Необхідно виправити! Крим – це Україна », – йдеться в повідомленні із зображенням атласу у twitter посольства.

23-24 липня, незважаючи на незгоду керівництва Франції та України, анексований Крим відвідала група французьких депутатів.

МЗС Франції засудило цей візит, назвавши його порушенням міжнародного права. МЗС України також повідомило, що поїздка сенаторів у анексований Росією Крим не узгоджувалася з українською стороною і буде мати наслідки.

Глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що його відомство зробить подання Службі безпеки України про заборону на в’їзд в Україну для всіх десяти депутатів національних зборів і сенату Франції, які відвідали анексувати Росією Крим.

16 березня 2014 року у Криму відбувся так званий «референдум», який став підставою для приєднання півострова до Російської Федерації. Ні Україна, ні міжнародна спільнота цей «референдум» не визнали легітимним. Для Москви ж він став підставою для анексії Криму.

XS
SM
MD
LG