Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує уряду передати «Межигір’я» Міністерству оборони – Цеголко


Зимове Межигір'я
Зимове Межигір'я

Президент України Петро Порошенко пропонує уряду передати «Межигір’я» Міністерству оборони, повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко в Twitter.

«У сумнозвісному Межигір’ї створять реабілітаційний центр для учасників АТО. Президент звернувся до уряду з пропозицією», – додав Цеголко.

«Межигірʼя» раніше було резиденцією Віктора Януковича, однак після його втечі з країни у лютому цього року територія відкрита для відвідувачів, а в деяких приміщеннях резиденції перебуваютьпереселенці з Донбасу.

У березні минулого року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом заволодіння державним майном в особливо великих розмірах – комплексом будівель будинку відпочинку «Межигірʼя» села Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, а також земельними ділянками, на яких розташований цей комплекс. Фігурантами цього кримінального провадження є колишній президент Віктор Янукович, колишній очільник «Танталіту» Павло Литовченко та колишній директор ТОВ «Медінвесттрейд» Геннадій Герасименко.

«Медінвесттрейд» – товариство, за допомогою якого резиденція «Межигірʼя» у 2007 році перейшла з державної у власність ТОВ «Танталіт».

У липні цього року Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на майно товариства з обмеженою відповідальністю «Танталіт», зокрема – резиденцію «Межигір’я».

XS
SM
MD
LG