Доступність посилання

ТОП новини

Черкаська ТВК зняла з виборів Одарича та «вільних демократів»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Черкасах міська виборча комісія на вечірньому засіданні у вівторок, 13 жовтня, зняла з виборчих перегонів кандидата на посаду міського голови Сергія Одарича. Окрім того, ТВК відмовила у реєстрації кандидатами у депутати до Черкаської міської ради усім представникам «Партії вільних демократів».

За повідомленням спостерігачів «Опори», члени комісії мотивували це тим, що копія рішення про участь Всеукраїнської партії «Партії вільних демократів» у виборах засвідчена не керівником партії. За це проголосувало 10 членів комісії. Вони вирішили внести зміни до постанов про реєстрацію списку «ПВД» та реєстрацію Сергія Одарича, які фактично скасували їх участь у виборах.

Спостерігачі зауважують, що ЦВК прийняла копію рішення про участь і включила «Партію вільних демократів» у перелік партій, які можуть брати участь у виборах. Представник від «ПВД» на цьому наголосив, проте ТВК не врахувала зауваження.

«При перегляді документів про поновлення 12 кандидатів «Партії вільних демократів» було встановлено, що при проведенні реєстрації була допущена помилка. А саме, що копія рішення про участь партії у виборах була підписана неуповноваженою особою − першим заступником партії. У той час, коли статут передбачає, що підписувати має керівник партії. Якби комісія не ухвалила сьогодні такого рішення, то це було б приховування. Закон передбачає чіткий перелік документів та їхніх форм», − коментує ухвалене рішення юрист міської виборчої комісії Людмила Бордуно.

12 жовтня Центральна виборча комісія скасувала постанову Черкаської міської виборчої комісії від 10 жовтня 2015 року № 100, якою вона зняла весь список «Партії вільних демократів» з реєстрації та зобов’язала Черкаську міську виборчу комісію вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати від «ПВД».

XS
SM
MD
LG