Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат від «Зелених» Гармс критикує «Енергоатом» за позов проти екологів


Євродепутат Ребекка Гармс ©Shutterstock
Євродепутат Ребекка Гармс ©Shutterstock

Євродепутат Ребекка Гармс називає «нонсенсом» позов «Енергоатому» проти Національного екологічного центру України через висновки екологів щодо стану другого енергоблоку Южноукраїнської АЕС. Про це євродепутат сказала у коментарі Радіо Свобода.

«Я вважаю цю справу дивною. Я казала про це представникам «Енергоатому», я також мала зустріч із цього приводу з пані Вронською (заступником міністра екології з питань євроінтеграції – ред.), я також говоритиму про це з міністром енергетики. Ця справа – нонсенс. Замість цього має бути обговорення. Реальним питанням є те, чи на цьому реакторі Южноукраїнської АЕС провели всю модернізацію, необхідну для продовження терміну його експлуатації», – зазначила Гармс, яка в Європарламенті є співголовою фракції Зелених/Європейського вільного альянсу.

«У моїй країні, Німеччині, чи іншій країні ЄС це нормально, коли громадські організації звинувачують державні органи, відповідальні за безпеку на атомних об’єктах, у тому, що вони не виконують свою роботу. Після цього влада, міністр, компанії у сфері атомної енергетики відповідають на ці закиди, озвучують свої аргументи. Але я не можу пригадати, щоб такий прес-реліз, який ліг в основу справи проти Національного екологічного центру, завершувався судом», – додала євродепутат.

Наприкінці серпня 2015 року Національний екологічний центр України (НЕЦУ) повідомив про судовий позов проти нього «Енергоатому». За даними екологів, причиною позову став прес-реліз НЕЦУ за травень: у ньому йшлося, що стан другого енергоблоку Южноукраїнської АЕС не відповідає вимогам для подальшої безпечної експлуатації.

«Енергоатом» називає поширену екологами інформацію такою, що не відповідає дійсності.

XS
SM
MD
LG