Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: нам не потрібні іноземні солдати, щоб захиститися від окупантів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українці здатні самі захистити себе від окупантів, і не бачить необхідності в залученні іноземних військових до вирішення конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

«Нам не потрібні іноземні солдати. Українці мають достатньо військової майстерності та сили духу, щоби захистити свою землю від окупантів. Але ми вдячні за оборонну нелетальну зброю, яку нарешті почали отримувати», – сказав Порошенко під час відкриття виставки «Сила нескорених» на Михайлівській площі в Києві.

За словами глави держави, на виставці, зокрема, представлені зразки військової техніки українського і не тільки військового виробництва.

В Україні 14 жовтня відзначають День захисника України.

Президент України Петро Порошенко раніше пропонував ввести в зону протистояння на сході України, зокрема, на неконтрольовану Києвом ділянку кордону з Росією, миротворчий контингент. На його думку, найкращим варіантом були б поліційні сили Європейського союзу за мандатом Ради безпеки ООН. Проте у Євросоюзі наразі немає згоди щодо ідеї про направлення на схід України спеціальних миротворчих сил або підрозділів із Європи.

XS
SM
MD
LG