Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина розкритикувала США через повідомлення про надання зброї курдам


Ахмет Давутоглу
Ахмет Давутоглу

Влада Туреччини висловила протест послові США в Анкарі через повідомлення про поставки американської зброї курдським силам у Сирії, пов’язаним із курдськими повстанцями в Туреччині.

Турецький прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу висловив застереження щодо того, що така зброя може потрапити до рук сепаратистського угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» і буде використана проти Туреччини.

Представник курдів повідомив, що США надали 120 тонн зброї і боєприпасів курдським бійцям у Сирії, які воюють проти екстремістського угруповання «Ісламська держава». Американські військові не підтверджували поставку зброї або боєприпасів сирійським курдам за останній тиждень.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про отримання звіту спецслужб, який вказує, що сліди смертників, які вчинили напади в Анкарі, ведуть до бойовиків у Сирії.

Ердоган зазначив, що під час розслідування влада Туреччини не виключає жодного угруповання, яке могло б бути відповідальними за напади. Він наголосив, що розслідування шукає можливі зв’язки з угрупованням «Ісламська держава» та представниками угруповання «Робітнича партія Курдистану».

10 жовтня внаслідок двох вибухів у столиці Туреччини загинули 97 людей. Вибухи сталися перед початком демонстрації, організованої прокурдськими активістами і групами.

XS
SM
MD
LG