Доступність посилання

ТОП новини

Хайсера Джемілєва етапували в колонію в Астраханській області Росії – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Засудженого в Росії Хайсера Джемілєва – сина національного лідера кримських татар, народного депутата України Мустафи Джемілєва – етапували в колонію в Астраханській області. Про це повідомив російському агентству «Інтерфакс» адвокат Хайсера Джемілєва Микола Полозов.

«Але нам поки невідомо, де конкретно він перебуває на даний час», – розповів Полозов.

Раніше Полозов назвав таке етапування його підзахисного незаконним.

А мати Хайсера Сафінар Джемілєва повідомляла проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», що після рішення Верховного суду Росії про скорочення терміну ув’язнення її синові, рідним не повідомили про подальше місце перебування засудженого.

Верховний суд Росії на півтора року скоротив 5-річний термін ув’язнення Хайсера Джемілєва, визначений Краснодарським крайовим судом. Російський вирок на три місяці менший від того, який встановив Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року – 3 роки і 8 місяців.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край.

10 липня минулого року Європейський суд з прав людини постановив звільнити Хайсера Джемілєва з СІЗО. Однак Росія не відреагувала на це рішення.

XS
SM
MD
LG