Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: обрання України до Ради безпеки ООН допоможе повернути окуповані Крим та Донбас


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що обрання на два роки непостійним членом Ради безпеки ООН допоможе повернути окуповані Росією території, зокрема Донбас та Крим.

«Я щиро вітаю український народ з цим міжнародним і дипломатичним здобутком України! Не маю жодного сумніву, що він допоможе нам принести довгоочікуваний мир, сприятиме відновленню українського суверенітету над всіма окупованими Росією територіями, як на Донбасі, так і в Криму», – заявив Порошенко у своєму відеозверненні.

Президент України також переконаний, що обрання України непостійним членом Ради безпеки ООН є «свідченням глибокої міжнародної солідарності з Україною в умовах триваючої зовнішньої агресії з боку постійного члена Ради безпеки ООН».

Сьогодні Україну обрали непостійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй на 2016–2017 роки.

Росія входить до складу постійних членів Ради безпеки ООН, де має право вето. Москва в Раді безпеки неодноразово блокувала питання, пов’язані з Україною.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і анексії українського Криму. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, а окупацію півострова називає «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG