Доступність посилання

ТОП новини

Державне телерадіомовлення почало трансляцію на окуповану частину Луганщини, підтвердили в адміністрації


Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко підтвердив, що телеканал «ЛОТ» і радіо «Пульс» Луганської обласної державної телерадіокомпанії почали мовлення на окуповану частину Луганщини.

Тепер вони доступні в Луганську і у прифронтових Станично-Луганському та сусідніх районах, написав він у фейсбуці. Досі там можна було дивитися і слухати тільки пропагандистські російські й сепаратистські канали, нагадав посадовець.

Крім того, додав він, уже встановили чи збираються найближчим часом встановити потужніші передавачі для мовлення на окуповані території і в інших місцях Луганщини.

Про те, що луганські регіональний телеканал «ЛОТ» та радіо «Пульс» розширили своє мовлення на деякі окуповані і прифронтові місцевості, повідомили в середу, 14 жовтня, в Міністерстві інформаційної політики. До 15 жовтня їхнє мовлення відбувалося в цих регіонах у тестовому режимі.

На частині територій Луганської та Донецької областей, захоплених проросійськими сепаратистами, протягом більш як року майже відсутня можливість отримання з ефіру інформації українських медіа. Апаратно-студійні комплекси багатьох мовників захоплені бойовиками, на їхніх потужностях виходять в ефір сепаратистські пропагандистські теле- чи радіоканали. Також в ефірі широко представлені російські телеканали, теж сповнені антиукраїнської пропаганди.

XS
SM
MD
LG