Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Україна не відповідає на запит про видачу ймовірного терориста


Голова Слідчого комітету Росії Володимир Бастрикін
Голова Слідчого комітету Росії Володимир Бастрикін

Слідчий комітет Росії стверджує, що Україна не відповідає на запит про екстрадицію громадянина Азербайджану Валеха Аміралієва. Москва звинувачує цього чоловіка в причетності до спроби нападу на мечеть у місті Пить-Ях Ханти-Мансійського автономного округу в квітні 2014 року.

Як повідомив речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, Аміралієв у вересні був затриманий у Києві після того, як Росія включила його до списку розшукуваних Інтерполом.

Слідчий комітет Росії стверджує, що за ймовірною підготовкою теракту в сибірському місті з населенням 41 тисяча людей стояли бойовики угруповання «Ісламська держава». У російському відомстві відзвітували, що 15 жовтня завершили розслідування інциденту і передали кримінальну справу до суду.

За даними російського слідства, Валех Аміралієв мав тісні зв’язки з Вугаром Падаровим, який був звинувачений у плануванні серії терактів в Азербайджані напередодні пісенного конкурсу Євробачення-2012. Цього року Падаров був убитий у перестрілці з поліцією Азербайджану.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, 27 квітня 2014 року на стоянці біля мечеті міста Пить-Ях загорівся автомобіль ВАЗ-2115. Відвідувачі мечеті викликали поліцейських, які оточили територію. Машину загасили. Але про всяк випадок викликали саперів, які оглянули салон. Пізніше міліція повідомила, що «в машині були знайдені легкозаймисті та порохоподібні речовини». Проте жодних ознак теракту тоді ніхто не зауважив.

XS
SM
MD
LG